سقف عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی
Blog Article
فلاشینگ عرشه با عمقهای متفاوت نیاز به اجرای قالب بندی را که کاری پر هزینه و زمان بر است حذف خواهد.
البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن میشوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالببندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل بدون میلگرد استفاده میشود. از اینرو هیچ نیازی به انجام عملیات قالببندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر میکند نیست؛ درواقع ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار میگیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالببندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی میشود؛ از طرفی سایر کارهای وقتگیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کفسازی و پوکهریزی انجام نمیشوند چراکه این سقف دارای بتنریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از اینرو نیازی به انجام کفسازی و پوکهریزی نیست بنابراین عملیات نازککاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام میگیرد.
بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.
گلمیخهای مورد استفاده در ورقهای ذوزنقه ای آزمایش باید با مصالحی باشد که بیانگر شرایط اجرایی باشند.
پودر سخت کننده که از سنگ دانه هایی مقاوم ساخت شده است باعث ایجاد یک سطح بسیار مقاوم در برابر خوردگی، سایش و ترک می شود ضمن اینکه سطح ایجاد شده به وسیله این پودر سطحی یکدست و بدون خلل و فرج است. مقاومت فشاری ۲۸ روزه این مواد حدود ۲۷۰ نیوتون بر میلیمتر مربع می باشد.
قیمت سقف عرشه فولادی با توجه به پروسه ساخت و مواد بهکاررفته در آن متفاوت است. برای اطلاع از قیمت عرشه فولادی میتوانید به سایتهای معتبری مانند آیرومارت مراجعه کنید.
نکته: آج، یک مولفه اختیاری در ساخت ورق فولادی است. سقف عرشه فولادی به منظور ایجاد اتصال و درگیری بین بتن و ورق فولادی، برجستگی و فرورفتگیهایی را بر وی جان یا بالها ایجاد میکنند.
سقف عرشه فولادی چیست؟ — اجزا، انواع و دتایل اجرایی
تعداد تیرهای فرعی سقفهای عرشه فولادی از سقفهای معمولی کمتر است. در نتیجه هزینهی انجام آن هم پایینتر خواهد بود.
مهندس طراح عرشه باید الزامات مقاوت در برابر حریق را در طراحی سقف عرشه فولادی در نظر بگیرد. الزامات حریق ممکن است حاکم بر مقادیر مقاومت و جرم حجمی بتن باشد.
هرچند در نظر گرفتن درستی این فرضیات به شرط داشتن اطلاعات دقیق از مشخصات هندسی ورقهای ذوزنقهای و رفتار مشترک المانهای این سیستم خواهد بود.
در بخش قبلی، اجزا تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی را معرفی کردیم. در این بخش، مراحل و دیتیل اجرایی سقف عرشه فولادی را توضیح میدهیم.
اگر بخواهیم سقف عرشه فولادی را از نظر میزان وزن با سایر سقفهای مدرن متداول در صنعت ساختمانسازی مقایسه کنیم، باید بگوییم که از وزن بسیار کمی نسبت به سایر سقفهای ساختمانی برخوردار است از اینرو در زمان بروز بلایای طبیعی مانند زلزله بهراحتی میتواند استحکام خود را حفظ کند چراکه زلزله، نیروی کمتری را به ساختمانهایی که از وزن کمی برخوردار میباشند وارد میکند، درواقع نیروی زلزله با وزن ساختمان رابطه مستقیمی دارد هرچه وزن نهایی ساختمان کمتر باشد نیروی زمینلرزهای که به آن وارد میشود نیز کمتر است و درنهایت میزان خسارات و آسیبهایی که به آن وارد میگردد نیز کمتر است و برعکس.
طراحان با کمک ورقهای عرشه فولادی میتوانند فضاها را طوری طراحی کنند که بهجای قرارگرفتن در یک سازه ثابت، فضاهای متنوعتری را برنامهریزی کنند. بهاینترتیب در هزینههای ساختوساز صرفهجویی میکنند.